Waregem Koerse  2015 : opnieuw Ecurie Des Dunes nu met Taupin Rochelais 

De Franse hengst Taupin Rochelais heeft dinsdag op Waregem Koerse voor ongeveer 40.000 toeschouwers de 168e editie van de Grote Steeple Chase van Vlaanderen gewonnen. Op de Waregemse Gaverbeek renbaan haalde de 8-jarige Franse hengst het na een spannende eindsprint van Kazzio uit Duitsland.

Royal Fou, de winnaar in 2011 en 2014, ging meteen onderuit. Het was Tomcat De Kerser die de forcing voerde, gevolgd door Taupin Rochelais. Martelin, winnaar in 2012 en 2013, volgde aanvankelijk op de vijfde plaats. De posities bleven vrijwel ongewijzigd. Bij de tweede sprong over de Gaverbeek was al zeker dat Martelin dit jaar niet met een derde zege in de geschiedenisboeken zou terechtkomen.

Tomcat De Kerser en Taupin Rochelais domineerden de wedstrijd. Op de Brook, de 20e van de 24 hindernissen, kwam de Duitse hengst Kazzio, bereden door de 26-jarige Cevin Chan, zich in de debatten mengen. Drie paarden streden nu om de zege. Met nog twee hindernissen voor de boeg probeerde Kazzio zich tussen Taupin Rochelais en Tomcat De Kerser te wringen, maar het duo van de stal Ecurie des Dunes deed professioneel de deur dicht.

In een spannende eindstrijd nam Taupin Rochelais, bereden door de Franse jockey Thomas Beaurain, de bovenhand. Hij klopte Kazzio met één lengte. Tomcat De Kerser, met Arnold Cisel, werd derde op twee lengten van de winnaar. Voor Ecurie Des Dunes en trainer Patrick Quinton is het intussen de vijfde overwinning op een rij. Voor jockey Beaurin was het zijn eerste overwinning in de Grote Steeple Chase van Vlaanderen. Acht van de veertien deelnemers liepen de wedstrijd uit.

De Prijs Jacques du Roy de Blicquy, bijgenaamd de kleine steeple, werd gewonnen door de 7-jarige Blue Pretender, bereden door de Franse jockey Anthony Thierry. Na een incidentrijke ren waarbij Be Bright, van de Belgische eigenaars Huyck en Van Mele, door een loslopend paard uit de wedstrijd werd gedreven, nam Blue Pretender voor de aanvang van de laatste ronde de leiding. Blue Pretender telde 23 lengten voorsprong op de top weight Flagstaff. Van de elf vertrekkers haalden slechts vijf paarden de aankomst.

In de steeple voor 4- en 5 jarigen werd de overwinning gedeeld door 2 paarden Naghawika en Prince Sumitas. Op enkele meters van de meet moest jockey Jouin zijn merrie Anata inhouden met een gebroken voorpoot. Na de race beslisten de aanwezige dierenartsen om het paard te laten inslapen. ‘Als de organisatoren niet kunnen garanderen dat élk paard dit evenement overleeft, dan rijst de vraag of zulke hindernisrennen nog wel opportuun zijn’, zo verklaarde GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch.

De belangrijkste drafren van de dag, de Grote Prijs van de Stad Waregem; werd verrassend gewonnen door Kristof Depuydt met Vic Felin. 

Taupin Rochelais (12) wint Grote Steeple voor Kazzio (6) en Tomcat De Kerser (13)

Taupain Rochelais met jockey Thomas Beaurain winnaar van de Grote Steeple-Chase van Vlaanderen. Eigenaar Ecurie Des Dunes. 

Ereronde entourage van de winnaar. 

Vic Felin (7) wint verrassend de Grote Prijs van de Stad Waregem. 

Kristof Depuydt werd na zijn overwinning met Vic Felin in de gaverbeek geworpen. 

Fumseck (8) wint hagenren Felix De Ruyck voor Agalon Dir (3) en Alaparo (2) 

Het peloton over de Gaverbeek in de Grote Steeple 

In de prijs baron Casier moesten Naghawika (verscholen) en Prince Sumitas de overwinning delen.

Blue Pretender (7) wint prijs du Roy de Blicquy voor Flagstaff (1) en Delfina (3) 

Blue Pretender boven de gaverbeek. 

Willy Naessens voert de laureaten van de hoedenwedstrijd rond 

De winnende jockey van de Grote Steeple Thomas Beaurain nam een duik in de Gaverbeek 

Pitti Up (5) wint met voorsprong de amateurkoers met Piet Van Pollaert. 

NR

Paard

Afstand

Jockey

Trainer

Eigenaar 

Uitslagen

Waregem Koerse werd afgesloten door het traditionele vuurwerk

NR

NR

Paard

G-L

Kilo

Jockey

Trainer

Eigenaar 

Paard

Commentaar

Na het vuurwerk trok nog heel wat volk richting centrum en omgeving. 

NR

Paard

G-L

Kilo

Jockey

Trainer

Eigenaar 

Commentaar

NR

Afstand

Jockey

Trainer

Eigenaar 

Uitslagen

NR

Paard

G-L

Kilo

Jockey

Trainer

Eigenaar 

Commentaar

NR

Paard

L

Afstand

Jockey

Trainer

Eigenaar 

Uitslagen

NR

Paard

L

Afstand

Jockey

Trainer

Eigenaar 

Uitslagen

 

.