171ste editie Waregem Koerse 28 augustus 2018

TAUPIN ROCHELAIS WINT VOOR DE VIERDE KEER DE GROTE STEEPLE-CHASE VAN VLAANDEREN

Het Franse paard Taupin Rochelais heeft dinsdag voor de vierde keer op een rij de 4.600 meter lange Grote Steeple Chase van Vlaanderen gewonnen, die traditioneel plaatsvindt aan de Gaverbeek in Waregem.


Van bij de start was 11-jarige Taupin Rochelais bij de pinken. Samen met zijn Franse jockey Thomas Beaurin, die de piste kent als geen ander, nam het duo de leiding. Het lichtgewicht in het gezelschap, de 9-jarige Votre Plaisir bereden door Antoine Coupu, kon aanvankelijk gelijke tred houden gevolgd door Défit D'Estruval, de favoriet voor de overwinning.


Na de eerste sprong over de Gaverbeek ging Mat Maker, één van de outsiders onderuit. Dé 5-jarige Défit Estruval nam ondertussen een kleine voorsprong, maar Taupin Rochelais kon zijn plaats naast de koord behouden en liet zijn tegenstrever Défit D'Estruval geen kloof slaan. Bij het uitkomen van de laatste bocht trok jockey Beaurin alle registers open. Défit D'Estruval kwam op tweehonderd meter van de aankomst nog even aandringen, maar de met 76 kilogram zwaarbeladen Taupin Rochelais toonde zich uiteindelijk met een drie kwart lengte voorsprong de beste.


Record in Grote Steeple Chase van Vlaanderen


Voor trainer Patrice Quinton en Ecurie des Dunes is het ondertussen de achtste opeenvolgende overwinning in de Grote Steeple Chase van Vlaanderen. Voor jockey Beaurin is de vierde opeenvolgende overwinning een record in de moderne tijden van de Grote Steeple Chase van Vlaanderen. De prijs Jacques du Roy de Blicquy, een 4.600 meter lange Steeple Chase ren, die door insiders de kleine Steeple Chase wordt genoemd, werd gewonnen door de 9-jarige Amour du Puy Noir bereden door de Franse jockey Wilfrid Denuault, die na een splijtende demarrage voor de aanvang van de laatste bocht alle concurrentie met elf lengten achter zich liet.


Uitslag:

1 Taupin Rochelais T. Beaurain 5'37''15

2 Défit d'Estruval A. Renard op 3/4 lengte

3 Votre Plaisir A. Coupu op 30 lengten

4 Fou Et Sage W. Denuault op 1 3/4 lengten

5 Parron C. Couillaud op 3/4 lengte

6 Varabad du Buisson J. Duchêne op 30 lengten

gevallen : Mat Maker M. Delage - Vol Noir de Kerser O. Jouin - Brise de Kerser A. Gasnier -

CAPTAIN SPARROW WINT DE GROTE PRIJS VAN DE STAD WAREGEM

Het was na een spannende strijd dat Captain Sparrow de bovenhand nam op Unero Montaval  in de Grote Prijs van de Stad Waregem.

Unero Montaval (12) maakte met Jos Verbeeck al snel zijn 25 meter handicap goed en hij nam de leiding van het peloton. Captain Sparrow (10) met Gabriele Gelormini, die eveneens vijfentwintig meter handicap moest goed maken, bleef lang midden het peloton hangen maar naar de laatste bocht toe kwam hij naast Unero Montaval op kop.

De twee paarden betraden de rechte lijn op dezelfde hoogte. Men dacht toen dat Captain Sparrow vlug de maat van zijn rivaal zou nemen, maar Unero Montaval liet niet los. Net als in de Grote Steeple-Chase van Vlaanderen, een half uur eerder, waren we getuige van een spannend duel in de laatste fase. De twee paarden werden tot hun volle snelheid aangemaand. Uiteindelijk haalde Captain Sparrow, met één lengte voorsprong op Unero Montaval. Derde werd Ustang Ludois.

Uitslag:

1 Captain Sparrow DP G. Gelormini 1'13''4

2 Unero Montaval D4 J. Verbeeck 1'13''6

3 Ustang Ludois C. de Groote 1'13''7

4 Dream du Chatault G. Lannoo 1'15''2

5 Eugenito du Noyer N. D'Haenens 1'15''2

6 Voeland D4 S. Stevens 1'14''6

7 Ultimate du Rib DA G. Sucaet 1'14''9

8 Västerbo Arthur L. Cannaert 1'15''8